Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για ωτοπλαστική?

Η ωτοπλαστική, ή χειρουργική επέμβαση αναδιαμόρφωσης αυτιών, πραγματοποιείται συνήθως σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 14 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυτιά έχουν συνήθως φτάσει στο πλήρες μέγεθος και σχήμα τους μέχρι αυτή τη στιγμή και ο χόνδρος είναι ακόμα μαλακός και εύκαμπτος ώστε να μορφοποιηθεί εύκολα στο επιθυμητό σχήμα.

Ωστόσο, η ωτοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ενήλικες και δεν υπάρχει συγκεκριμένη «καλύτερη ηλικία» για τη διαδικασία. Η απόφαση να υποβληθεί σε ωτοπλαστική κανείς θα πρέπει να βασίζεται στις προσωπικές προτιμήσεις και στόχους του ατόμου, καθώς και στη συνολική υγεία και καταλληλότητά του για χειρουργική επέμβαση.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ωτοχειρουργό που μπορεί να αξιολογήσει την ατομική σας κατάσταση και να σας δώσει εξατομικευμένες συστάσεις. Μπορούν να συζητήσουν μαζί σας τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της επέμβασης και να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν η ωτοπλαστική είναι κατάλληλη για εσάς, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

αμυγδαλεκτομή

Αμυγδαλεκτομή

Τι είναι η αμυγδαλεκτομή Η αμυγδαλεκτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών, δύο οβάλ δομών λεμφικού ιστού στο πίσω μέρος του λαιμού – μία αμυγδαλή σε κάθε πλευρά. Η αμυγδαλεκτομή ήταν κάποτε μια κοινή διαδικασία για τη θεραπεία της λοίμωξης και της φλεγμονής των αμυγδαλών (αμυγδαλίτιδα). Σήμερα, μια αμυγδαλεκτομή πραγματοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση της […]

Περισσότερα
Εξωτερικη Ωτίτιδα

Εξωτερική ωτίτιδα – νόσος του κολυμβητή, Αίτια, Θεραπεία – Πρόληψη

Εξωτερική ωτίτιδα (νόσος του κολυμβητή) είναι μια φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου . Προκαλείται από διάφορα αίτια και συνήθως από λοίμωξη με βακτήρια ή μύκητες. “Χτυπάει” ενήλικες αλλά κυρίως παιδιά προσχολικής ηλικίας και μωρά. Πώς προκαλείται η εξωτερική ωτίτιδα Διάφοροι παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη εξωτερικής ωτίτιδας, παρά τους αμυντικούς μηχανισμούς της ακουστικής δομής. […]

Περισσότερα
Βλάβες Φωνητικών Χορδών

Βλάβες Φωνητικών Χορδών – Όταν μιλάς βραχνά

Τι είναι οι βλάβες των φωνητικών χορδών;   Οι βλάβες των φωνητικών χορδών, επίσης γνωστές ως βλάβες φωνητικής πτυχής, είναι καλοήθεις διογκώσεις που περιλαμβάνουν οζίδια, πολύποδες και κύστεις. Όλα μπορούν να προκαλέσουν βραχνάδα και μπορεί να σχετίζονται με υπερβολική χρήση ή τραύμα της φωνητικής χορδής.

Περισσότερα