Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Γιατί είναι τόσο σημαντική η αναπνοή από τη μύτη;

Η αναπνοή από τη μύτη είναι σημαντική για διάφορους λόγους:

  • Φιλτράρει τον αέρα: Η μύτη λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο, παγιδεύοντας και απομακρύνοντας τη βρωμιά, τη σκόνη και άλλα σωματίδια από τον αέρα που αναπνέουμε. Αυτό βοηθά στην προστασία των πνευμόνων και του αναπνευστικού μας συστήματος από επιβλαβή σωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ή λοίμωξη.
  • Θερμαίνει και υγραίνει τον αέρα: Οι ρινικές δίοδοι είναι επενδεδυμένες με βλεννογόνο που βοηθά στη θέρμανση και την υγρασία του αέρα που αναπνέουμε. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας στο λαιμό και τους πνεύμονες και διευκολύνει την αναπνοή.
  • Ενισχύει την αίσθηση της όσφρησης: Η μύτη είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της όσφρησης. Η αναπνοή από τη μύτη μας επιτρέπει να ανιχνεύσουμε και να αναγνωρίσουμε διαφορετικές μυρωδιές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την όρεξη, τη διάθεση και τη γενική ευημερία μας.
  • Προωθεί τη σωστή μηχανική αναπνοής: Η αναπνοή από τη μύτη προάγει τη σωστή μηχανική αναπνοής ενθαρρύνοντας τη διαφραγματική αναπνοή, η οποία είναι ένας πιο αποδοτικός και αποτελεσματικός τρόπος αναπνοής. Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να οδηγήσει σε ρηχή αναπνοή, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.
  • Βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου: Η αναπνοή από τη μύτη βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου επιτρέποντας στον αέρα να παραμείνει σε επαφή με τον ρινικό βλεννογόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που απορροφάται από το σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία και ευεξία.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα

Τι είναι η φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα;

👂Και πάλι το αυτάκι μας πρωταγωνιστής! Σειρά έχει η φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα που διέγνωσα σε νεαρή γυναίκα πριν λίγες μέρες και επειδή το όνομα και μόνο της πάθησης ακούγεται περίεργο σας γράφω κάποιες πληροφορίες!

Περισσότερα
οδηγίες για κοροναϊό

Πώς να προστατευτείτε από τον νέο Κοροναϊό

Το Υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει και να προστατέψει τους πολίτες, εξέδωσε οδηγίες για το πώς να προστατευτούμε από τον Κοροναϊό.

Περισσότερα

Έχασα ξαφνικά την ακοή μου. Τι να κάνω;

Ακοή Η ακοή στους περισσότερους από εμάς είναι δεδομένη, και η απώλεια της συνδυάζεται με την μεγάλη ηλικία. Πολλές φορές όμως κάποιος μπορεί να χάσει ξαφνικά την ακοή του. Σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για ξαφνική απώλεια ακοής, επιστημονικά αιφνίδια νευροαισθητήρια απώλεια ακοής.

Περισσότερα