Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αλλεργική ρινίτιδα – Τι συμπτώματα έχει?

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε αλλεργιογόνα, όπως γύρη, σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας σε φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, δηλαδή του εσωτερικού της μύτης. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

  • Φτέρνισμα: Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνό φτέρνισμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε αλλεργιογόνα.
  • Ρινική καταρροή ή βουλωμένη μύτη: Η φλεγμονή των ρινικών κοιλοτήτων μπορεί να προκαλέσει καταρροή ή βουλωμένη μύτη, οδηγώντας σε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.
  • Υγρά μάτια: Η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή δακρύων, με αποτέλεσμα υγρά μάτια.
  • Οπισθορινική καταρροή: Η περίσσεια βλέννας που παράγεται από τις φλεγμονώδεις ρινικές κοιλότητες μπορεί να στάζει προς τα κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού, προκαλώντας πονόλαιμο ή βήχα.
  • Κόπωση: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εξαντλητική λόγω των συνεχών συμπτωμάτων, καθιστώντας δύσκολη τη συγκέντρωση ή τον καλό ύπνο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Διάτρηση τυμπάνου από αντικείμενο στο αυτί. Πρώτες βοήθειες

Τι είναι η διάτρηση τυμπάνου; Η ρήξη τυμπάνου (διάτρηση) μπορεί να είναι μία επώδυνη κατάσταση και μπορεί να χρειαστεί άμεση αντιμετώπιση. Όταν υπάρχει μια μικρή τρύπα (διάτρηση) στο τύμπανο, αυτό δεν μπορεί να μεταδώσει ικανοποιητικά τον ήχο και ο ασθενής δεν ακούει καλά.

Περισσότερα

Κάθε πότε να καθαρίζω τα αυτιά μου. Πρέπει να πάω σε ΩΡΛ

Τα αυτιά αν και έχουν την ικανότητα αυτοκαθαρισμού στην περίπτωση που χρειάζονται πράγματι καθάρισμα, ο μόνος κατάλληλος για να μας βοηθήσει είναι ο ωτορινολαρυγγολόγος.

Περισσότερα

Παράλυση Bell: Όταν παγώνει το πρόσωπο

Η συχνότερη μορφή παράλυσης του προσωπικού νεύρου είναι η παράλυση τύπου Bell. Πρόκειται για προσωρινή παράλυση του ενός ή και των δύο προσωπικών νεύρων που προκύπτει από κάποιας μορφής βλάβη ή τραυματισμό.

Περισσότερα