Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Κογχοπλαστική – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είναι η κογχοπλαστική και πώς γίνεται;

 

Η κογχοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των ρινικών κογχών, η οποία είναι η διόγκωση των ρινικών κογχών, των δομών μέσα στη μύτη που βοηθούν στο φιλτράρισμα, τη θέρμανση και την εφύγρανση του αέρα που αναπνέουμε. Η υπερτροφία των κογχών μπορεί να προκαλέσει ρινική συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή και άλλα συμπτώματα ρινικής απόφραξης.

 

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας κογχοπλαστικής, ο χειρουργός θα αφαιρέσει ένα τμήμα του ιστού των κογχών ή θα αναμορφώσει τις κόγχες για να μειώσει το μέγεθός τους και να βελτιώσει τη ροή του ρινικού αέρα. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία, ανάλογα με την προτίμηση του ασθενούς και την έκταση της επέμβασης που απαιτείται.

 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση κογχοπλαστικής, όπως:

  • Κογχοπηξία με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων: Ένα μικρό ηλεκτρόδιο εισάγεται στον ιστό της ρινικής κόγχης και η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων χρησιμοποιείται για τη συρρίκνωση του ιστού.
  • Υποβλεννογόνια εκτομή: Ο χειρουργός αφαιρεί ένα τμήμα του ιστού της κόγχης κάτω από την επένδυση της μύτης.
  • Κογχοπηξία με τη χρήση λέιζερ: Ένα λέιζερ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την αναμόρφωση του ιστού της ρινικής κόγχης.
  • Μερική κογχεκτομή: Ένα τμήμα της κόγχης αφαιρείται χειρουργικά.

 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κάποια δυσφορία, οίδημα και ρινική συμφόρηση για αρκετές ημέρες. Ο χειρουργός θα παρέχει μετεγχειρητικές οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρινικών σπρέι φυσιολογικού ορού, φαρμάκων και άλλων θεραπειών για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και την επούλωση.

 

 

 

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

τηλεοπτική συνέντευξη για τον πόνος στο αυτί, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα

Πόνος στο αυτί, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα – Tι πρέπει να ξέρεις

👩🏻‍⚕️ Καλεσμένη στην εκπομπή Θέμα Υγείας, στο TRT μιλώ με την δημοσιογράφο Δήμητρα Μιχαλοπούλου για τον πόνο στο αυτί, την ωτίτιδα και την ιγμορίτιδα, αλλά και τα προβλήματα που μπορούν να μας δημιουργήσουν το καλοκαίρι, το θαλασσινό νερό και οι βουτιές στα πολύτιμα αυτιά μας!

Περισσότερα
φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα

Τι είναι η φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα;

👂Και πάλι το αυτάκι μας πρωταγωνιστής! Σειρά έχει η φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα που διέγνωσα σε νεαρή γυναίκα πριν λίγες μέρες και επειδή το όνομα και μόνο της πάθησης ακούγεται περίεργο σας γράφω κάποιες πληροφορίες!

Περισσότερα

Πονόλαιμος, Πότε παίρνω αντιβίωση ;

Μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει λανθασμένα ότι η αντιμετώπιση του πονόλαιμου γίνεται μόνο με αντιβιοτικά και γι’ αυτό ζητά επίμονα την χορήγησή τους. Η αλήθεια είναι ότι τα αντιβιοτικά βοηθούν και είναι αποτελεσματικά μόνο στις μικροβιακές λοιμώξεις, ενώ δεν ωφελούν σε τίποτα στις ιώσεις.

Περισσότερα