Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αποθεραπεία μετά από χειρουργείο στραβού ρινικού διαφράγματος

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη χειρουργική αποκατάσταση του στραβού ρινικού διαφράγματος

 

Η αποκατάσταση μετά από διαφραγματοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της χειρουργικής επέμβασης που εκτελείται. Ωστόσο, ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάρρωσή σας:

 

  • Ξεκουραστείτε και αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα: Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε για τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να επιτρέψετε στο σώμα σας να θεραπευτεί. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή σας πίεση, όπως η άρση βαρών ή η άσκηση.
  • Κρατήστε το κεφάλι σας ανυψωμένο: Ο ύπνος με το κεφάλι σας ανυψωμένο σε μαξιλάρια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και να προωθήσει την επούλωση.
  • Χρησιμοποιήστε ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού: Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση ρινικού σπρέι φυσιολογικού ορού για να διατηρήσετε τις ρινικές διόδους σας καθαρές και να μειώσετε το σχηματισμό κρούστας.
  • Πάρτε συνταγογραφούμενα φάρμακα: Ο χειρουργός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον πόνο και αντιβιοτικά για να βοηθήσει με τον πόνο και να αποτρέψει τη μόλυνση. Φροντίστε να τα πάρετε όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Αποφύγετε να φυσήξετε τη μύτη σας: Φυσώντας τη μύτη σας πολύ σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και την αιμορραγία. Αντ ‘αυτού, καθαρίστε απαλά τη μύτη σας με ένα ρινικό διάλυμα.
  • Συχνή παρακολούθηση από τον χειρουργό σας: Ο χειρουργός σας θα προγραμματίσει τα ραντεβού σας για να παρακολουθεί την επούλωση σας και να συζητήσει τυχόν ανησυχίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

    Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ανάρρωση. Εάν εμφανίσετε ασυνήθιστα συμπτώματα όπως πυρετό, έντονο πόνο ή υπερβολική αιμορραγία, επικοινωνήστε αμέσως με τον χειρουργό σας.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

τηλεοπτική συνέντευξη για τον πόνος στο αυτί, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα

Πόνος στο αυτί, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα – Tι πρέπει να ξέρεις

👩🏻‍⚕️ Καλεσμένη στην εκπομπή Θέμα Υγείας, στο TRT μιλώ με την δημοσιογράφο Δήμητρα Μιχαλοπούλου για τον πόνο στο αυτί, την ωτίτιδα και την ιγμορίτιδα, αλλά και τα προβλήματα που μπορούν να μας δημιουργήσουν το καλοκαίρι, το θαλασσινό νερό και οι βουτιές στα πολύτιμα αυτιά μας!

Περισσότερα
ευπαθείς ομάδες

Ευπαθείς ομάδες: ποιες είναι και τι πρέπει να κάνουν για τον Κορωνοϊό.

Ποια άτομα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες, ανοσοκατασταλμένοι) είναι περισσότερο ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά, εφόσον προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό. Βάσει των μέχρι τώρα επιστημονικών δεδομένων, η σοβαρή νόσηση αφορά κυρίως σε ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών. Τα περισσότερα […]

Περισσότερα
ακουστικό τραύμα-ωρλ-παπαγιάννη

Ακουστικό τραύμα

Τι είναι το ακουστικό τραύμα; Ακουστικό τραύμα ονομάζουμε μία βλάβη  στο εσωτερικό αυτί που προκαλείται συχνά από την έκθεση σε ένα θόρυβο υψηλής έντασης. Αυτή η ζημιά μπορεί να συμβεί μετά από έκθεση σε ένα μόνο, πολύ δυνατό θόρυβο ή μετά από την έκθεση σε θορύβους σε σημαντικά υψηλά ντεσιμπέλ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μερικοί […]

Περισσότερα