Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Ευπαθείς ομάδες: ποιες είναι και τι πρέπει να κάνουν για τον Κορωνοϊό.

ευπαθείς ομάδες

Ποια άτομα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες, ανοσοκατασταλμένοι) είναι περισσότερο ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά, εφόσον προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό. Βάσει των μέχρι τώρα επιστημονικών δεδομένων, η σοβαρή νόσηση αφορά κυρίως σε ασθενείς ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών. Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 60 ετών ενώ είχαν κι άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας. Όμως υπήρξε και η περίπτωση θανάτου ενός νεαρού υγιούς ατόμου.

Τι να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες για να προστατευθούν

Για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

– Αποφυγή επαφής με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

– Αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

(Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τον παγκόσμιο χάρτη που ενημερώνεται καθημερινά με τα συνολικά κρούσματα σε κάθε χώρα)

– Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

– Συμμόρφωση στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

– Αποφυγή χώρων συγχρωτισμού και εκδηλώσεων εκτός αν είναι απαραίτητο.

– Άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και ιατρική αξιολόγηση.

– Αποφυγή επισκέψεων σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

– Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο.

 

 

Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στη σελίδα μου στο Facebook Παπαγιαννη Ελενη Ιατρειο ΩΡΛ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

βλάβες στοματικής κοιλότητας

Βλάβες στοματικής κοιλότητας

Αν και η εξέταση για βλάβες της στοματικής κοιλότητας από τον κλινικό ιατρό είναι κρίσιμη για την οριστικοποίηση της διάγνωσης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της βλάβης, όπως ο χρόνος εμφάνισης και η διάρκεια, το χρώμα και η αίσθηση της βλάβης που παρέχει ο ασθενής ενισχύουν τη διαγνωστική ακρίβεια του κλινικού ιατρού.  Εκτός από το κλινικό ιστορικό, […]

Περισσότερα
χρόνιος βήχας-ωρλ-παπαγιάννη

Χρόνιος Βήχας

Τι είναι ο χρόνιος βήχας; Χρόνιος ονομάζεται ο  βήχας που διαρκεί οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο σε ενήλικες, ή τέσσερις εβδομάδες σε παιδιά. Ένας χρόνιος βήχας είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Ένας χρόνιος βήχας μπορεί να διακόπτει τον ύπνο σας και κατά συνέπεια να σας κάνει να νιώθετε εξαντλημένοι. Σοβαρές περιπτώσεις χρόνιου βήχα μπορεί να […]

Περισσότερα
επίπεδα ήχου - βλάβες στο αυτί και πρόληψη

Eπίπεδα ήχου – Πότε προκαλούν βλάβη και τι κάνουμε για πρόληψη

Τα επίπεδα ήχου της καθημερινότητάς μας συχνά υπερβαίνουν τις αντοχές του αυτιού μας και με την πάροδο των ετών η παρατεταμένη έκθεση σε θόρυβο μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής.

Περισσότερα