Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

 Ρινοπλαστική – ‘Μορφή και Λειτουργία’

λειτουργική ρινοπλαστική

Τα περισσότερα χειρουργεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής πραγματοποιούνται για να αποκατασταθεί η φυσιολογική αναπνοή του ασθενούς από τη μύτη καθώς και για ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, που θα κάνει τον ασθενή να νιώσει ευχαριστημένος και απόλυτα ικανοποιημένος. Κάθε Ρινοπλαστική είναι δύο πράγματα, ‘’Μορφή και Λειτουργία’’.

Επομένως οι στόχοι είναι σαφείς πριν την κάθε Ρινοπλαστική.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι στόχοι είναι σαφείς από πλευράς ασθενούς και χειρουργού, η Λειτουργική Ρινοπλαστική αποτελεί μία πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση και χρειάζονται χρόνια ώστε ένας χειρουργός να καταφέρει το διπλά επιθυμητό αποτέλεσμα, όμορφο αποτέλεσμα και άριστη αναπνοή.

Συχνά ο ένας εκ των δύο στόχων υπολείπεται και οι παράγοντες είναι πολλοί και διαφορετικοί. Κάθε επέμβαση, επομένως, πρέπει να εξατομικεύεται στον συγκεκριμένο ασθενή, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης και χαμηλότερο ποσοστό αναθεώρησης.

Ο πρωταρχικός παράγοντας είναι η μεγάλη διακύμανση της ρινικής ανατομίας και η παρουσίαση της παραμόρφωσης του ασθενούς. Αν κάποιος κοιτάξει μια ομάδα ανθρώπων, η τεράστια διακύμανση της μύτης σε ραχιαία εξογκώματα, ρινικές άκρες και πάχος του δέρματος είναι άμεσα εμφανής. Επίσης, μπορεί κανείς να δει τις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν όταν ένα άτομο χαμογελά ή πώς μια μύτη θα ταίριαζε καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά όχι σε ένα άλλο. Επιπλέον, ο χειρουργός πρέπει να λάβει υπόψη τη λειτουργία της μύτης και οποιαδήποτε προϋπάρχουσα απόκλιση του ρινικού διαφράγματος ή κατάρρευση της βαλβίδας. Δεν έχει νόημα να έχουμε είτε μια χαριτωμένη μύτη με κακή αναπνοή ή καλύτερη αναπνοή με μια επίμονη ρινική παραμόρφωση. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας στην ανατομία, την εθνικότητα και τους στόχους των ασθενών, είναι επιτακτική ανάγκη ο χειρουργός να έχει μεγάλη εμπειρία με μια μεγάλη ποικιλία χειρουργικών τεχνικών.

Η Ρινοπλαστική ως χειρουργική επέμβαση έχει υποστεί μια αναθεώρηση κατά τα τελευταία 20 χρόνια με τα κυριότερα σημεία, την ανοικτή προσέγγιση για την αντιμετώπιση πιο πολύπλοκων περιστατικών, την αναγνώριση των λειτουργικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ρινικών βαλβίδων, και τη δραματική βελτίωση των αποτελεσμάτων για ασύμμετρες μύτες. Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς μπορούν πιο συχνά να επιτύχουν τους αισθητικούς στόχους τους, διατηρώντας ή βελτιώνοντας τη ρινική τους αναπνοή. 

Ένα παράδειγμα είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς ‘με την άκρη της μύτης που πέφτει’.  Πολλοί ασθενείς παραπονιούνται ότι η άκρη τους πέφτει και διευρύνεται όταν χαμογελούν. Έτσι, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της χειρουργικής επέμβασης τους είναι να έχουν μια πιο εκλεπτυσμένη άκρη που δεν πέφτει. Για δεκαετίες, πολλοί χειρουργοί θεώρησαν ότι το πρόβλημα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με την κοπή των μυών στο χείλος. Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανατομική διαμόρφωση της άκρης των χόνδρων και το τέλος του διαφράγματος. Έτσι, επιτυγχάνει κανείς την επιθυμητή φινέτσα και περιστροφή της άκρης που εμποδίζει την άκρη από το να πέσει χωρίς να χρειάζεται να κόψει τους μυς του προσώπου και δει ενδεχόμενες  αλλαγές στο χαμόγελο.

Η πλειοψηφία των ασθενών είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με τη χειρουργική επέμβαση Ρινοπλαστικής τους. Τα σχόλιά τους κυμαίνονται από “αυτή είναι η μύτη που θα έπρεπε να έχουν γεννηθεί, ” ναι, είναι τόσο φυσικό” ,”Μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα.” 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ρινοπλαστική-το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό-παπαγιάννη

Ρινοπλαστική – Το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό…τι να περιμένετε

Το αν μια μύτη είναι όμορφη εξαρτάται, φυσικά, πάντα από το μάτι του θεατή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν μια αντικειμενικά όμορφη μύτη. Για παράδειγμα, θα πρέπει να: να είναι συμμετρική, να είναι κάθετα ευθυγραμμισμένη και είναι ακριβώς στο κέντρο μεταξύ των ματιών. Εάν ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά λείπει, πολλοί ασθενείς αισθάνονται […]

Περισσότερα

Παράλυση Bell: Όταν παγώνει το πρόσωπο

Η συχνότερη μορφή παράλυσης του προσωπικού νεύρου είναι η παράλυση τύπου Bell. Πρόκειται για προσωρινή παράλυση του ενός ή και των δύο προσωπικών νεύρων που προκύπτει από κάποιας μορφής βλάβη ή τραυματισμό.

Περισσότερα

Γρίπη ή κρυολόγημα, πώς τα ξεχωρίζω

Πολλοί άνθρωποι συχνά και λανθασμένα συγχέουν τη γρίπη με το κοινό κρυολόγημα. Το κοινό κρυολόγημα είναι μια ήπια λοίμωξη που συχνά προκαλείται από ιούς, διαφορετικούς από εκείνους της γρίπης. Η γρίπη προκαλείται από συγκεκριμένους ιούς και μπορεί να εξελιχθεί πολύ σοβαρά, ακόμη και επικίνδυνα για τον ασθενή. Το κρυολόγημα προκαλείται από μια πληθώρα ιών, περισσότερους […]

Περισσότερα