Ασκληπιού και Ηπείρου 76, ΛάρισαΔευτέρα: 10.00 – 17.00, Τρίτη & Πέμπτη: 10.00 – 19.00, Τετάρτη: 10.00-14.002410.61.88.11

Ρινοπλαστική

Οπωσδήποτε η μύτη αποτελεί καθοριστικό αισθητικό στοιχείο του προσώπου μας, καθώς βρίσκεται στο κέντρο του με αποτέλεσμα να μαγνητίζει το κάθε βλέμμα. Έτσι, ακόμη και μικρές μεταβολές στο σχήμα, το μέγεθος ή τον προσανατολισμό της είναι στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα και αδιαμφισβήτητα επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνισή μας αλλά και την ψυχολογία μας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο περίπου 500.000 άνθρωποι υποβάλλονται σε Ρινοπλαστική.

Tι είναι η ρινοπλαστική;

Η Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που μας δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε την εξωτερική μορφή της μύτης σε πλήρη αρμονία πάντα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ένας μεγάλος ύβος (καμπούρα) , μία ‘πεσμένη’ ή ‘στραβή’ κορυφή, μία φαρδιά και πλατιά μύτη είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να διορθωθούν στα χέρια ενός έμπειρου και υπεύθυνου χειρουργού.

Ποιες είναι οι χειρουργικές μέθοδοι;

Τεχνικά υπάρχουν δύο χειρουργικές μέθοδοι της σύγχρονης Ρινοπλαστικής, η κλειστή και η ανοιχτή. Στην κλειστή μέθοδο οι όποιες τομές, οι οποίες μας επιτρέπουν να φτάσουμε στις δομές που θέλουμε να επέμβουμε, γίνονται στο εσωτερικό της μύτης. Καμία εξωτερική τομή δεν είναι εμφανής. Αντιθέτως, στην ανοιχτή Ρινοπλαστική, μία πολύ μικρή και ανεπαίσθητη τομή στη στυλίδα της μύτης μας δίνει την απαιτούμενη πρόσβαση.

Σε αυτόν τον τύπο Ρινοπλαστικής όλος ο σκελετός της μύτης αποκαλύπτεται και πολύ λεπτομερείς και ακριβείς χειρισμοί είναι εφικτοί. Παγκοσμίως, οι διακεκριμένοι Ρινοχειρουργοί που πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό ρινοπλαστικών επεμβάσεων συγκλίνουν στην άποψη ότι η ανοιχτή Ρινοπλαστική υπερτερεί σε ακρίβεια και ευχέρεια πολλών και λεπτών χειρισμών. Βέβαια είναι κριτικής σημασίας ο χειρουργός να έχει άνεση και στις δύο προσπελάσεις ώστε να μπορεί να είναι ευέλικτος για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Αναμφισβήτητα, μία επιτυχημένη Ρινοπλαστική, αναβαθμίζει την εμφάνισή μας και συγχρόνως τονώνει την αυτοπεποίθησή μας, αρκεί ωστόσο να μην υπάρχει κάποια ψυχική νόσος που προσπαθεί να βρει διέξοδο μέσω μιας Ρινοπλαστικής.

Φυσικά, ταυτόχρονα με την αισθητική αποκατάσταση της μύτης, συχνά είναι απαραίτητη και η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στην ίδια επέμβαση πραγματοποιούμε ταυτόχρονο χειρουργικό ευθειασμό μιας σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και κογχοπηξία, δηλαδή μείωση του μεγέθους των ρινικών κογχών.