Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Πονάει η ρινοπλαστική?

Ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση αλλαγών στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της μύτης. Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, η ρινοπλαστική μπορεί να σχετίζεται με κάποιο βαθμό πόνου και δυσφορίας, αλλά η ποσότητα του πόνου που βιώνεται μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της χειρουργικής επέμβασης, θα είστε υπό γενική αναισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, μπορεί να αισθανθείτε κάποιο πόνο, πρήξιμο και μώλωπες γύρω από τη μύτη και το πρόσωπο. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως καλά διαχειριζόμενα με φάρμακα για τον πόνο και αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά τη διαδικασία.

Γενικά, ο πόνος που σχετίζεται με τη ρινοπλαστική είναι συνήθως ήπιος έως μέτριος και συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα ή συνταγογραφούμενα παυσίπονα, από τον χειρουργό σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν πιο σημαντικό πόνο, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό είναι συνήθως προσωρινό και θα πρέπει να βελτιωθεί καθώς εξελίσσεται η διαδικασία επούλωσης.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας, συμπεριλαμβανομένης της λήψης φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες και της αποφυγής έντονων δραστηριοτήτων για αρκετές εβδομάδες μετά τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του πόνου και άλλων επιπλοκών και να προωθήσει μια ομαλή και επιτυχημένη ανάκαμψη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κογχοπλαστική – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είναι η κογχοπλαστική και πώς γίνεται;   Η κογχοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των ρινικών κογχών, η οποία είναι η διόγκωση των ρινικών κογχών, των δομών μέσα στη μύτη που βοηθούν στο φιλτράρισμα, τη θέρμανση και την εφύγρανση του αέρα που αναπνέουμε. Η υπερτροφία των κογχών μπορεί […]

Περισσότερα
κορονοϊός στην ελλάδα- πώς να προστατευτείτε

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Συμπτώματα και προστασία – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο νέος κορονοϊός-2019 είναι μια ασθένεια που ήρθε για να μείνει. Ας δούμε όλα τα συμπτώματα που έχει, την προστασία από αυτόν αλλά και τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που βγείτε θετικοί. Τι είναι κορονοϊός; Ο κορονοϊός ονομάζεται τώρα SARS-CoV-2, ενώ η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19. O ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο […]

Περισσότερα

Όταν ο Κορωνοϊός επηρεάζει την ακοή, τι πρέπει να ξέρεις

Μια μελέτη ρίχνει φως στο πως επηρεάζει την ακοή και το σύστημα ισσοροπίας ο COVID-19

Περισσότερα