Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Πονάει η ρινοπλαστική?

Ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση αλλαγών στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της μύτης. Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, η ρινοπλαστική μπορεί να σχετίζεται με κάποιο βαθμό πόνου και δυσφορίας, αλλά η ποσότητα του πόνου που βιώνεται μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της χειρουργικής επέμβασης, θα είστε υπό γενική αναισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, μπορεί να αισθανθείτε κάποιο πόνο, πρήξιμο και μώλωπες γύρω από τη μύτη και το πρόσωπο. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως καλά διαχειριζόμενα με φάρμακα για τον πόνο και αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά τη διαδικασία.

Γενικά, ο πόνος που σχετίζεται με τη ρινοπλαστική είναι συνήθως ήπιος έως μέτριος και συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα ή συνταγογραφούμενα παυσίπονα, από τον χειρουργό σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν πιο σημαντικό πόνο, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό είναι συνήθως προσωρινό και θα πρέπει να βελτιωθεί καθώς εξελίσσεται η διαδικασία επούλωσης.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας, συμπεριλαμβανομένης της λήψης φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες και της αποφυγής έντονων δραστηριοτήτων για αρκετές εβδομάδες μετά τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του πόνου και άλλων επιπλοκών και να προωθήσει μια ομαλή και επιτυχημένη ανάκαμψη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Το αυτί του Κολυμβητή . Μια συχνή καλοκαιρινή πάθηση

Τι είναι το αυτί του Κολυμβητή; Η φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου του ωτός (αυτιού) που οδηγεί στο τύμπανο ονομάζεται το αυτί(νόσος)του κολυμβητή ή εξωτερική ωτίτιδα.

Περισσότερα
ένας γιατρός την εποχή του κορονοϊού

Ένας γιατρός την εποχή του κορονοϊού

Μέτρα ασφάλειας για τον κορονοϊό Συνέντευξη στον blogger Κων/νο Κορίκη που έγινε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αναφέρομαι στα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού όπως χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών καθώς κι άλλα ζητήματα που αφορούν στην ωτορινολαρυγγολογία.  

Περισσότερα

Πονόλαιμος, Πότε παίρνω αντιβίωση ;

Μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει λανθασμένα ότι η αντιμετώπιση του πονόλαιμου γίνεται μόνο με αντιβιοτικά και γι’ αυτό ζητά επίμονα την χορήγησή τους. Η αλήθεια είναι ότι τα αντιβιοτικά βοηθούν και είναι αποτελεσματικά μόνο στις μικροβιακές λοιμώξεις, ενώ δεν ωφελούν σε τίποτα στις ιώσεις.

Περισσότερα