Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Πονάει η ρινοπλαστική?

Ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση αλλαγών στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της μύτης. Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, η ρινοπλαστική μπορεί να σχετίζεται με κάποιο βαθμό πόνου και δυσφορίας, αλλά η ποσότητα του πόνου που βιώνεται μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της χειρουργικής επέμβασης, θα είστε υπό γενική αναισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, μπορεί να αισθανθείτε κάποιο πόνο, πρήξιμο και μώλωπες γύρω από τη μύτη και το πρόσωπο. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως καλά διαχειριζόμενα με φάρμακα για τον πόνο και αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά τη διαδικασία.

Γενικά, ο πόνος που σχετίζεται με τη ρινοπλαστική είναι συνήθως ήπιος έως μέτριος και συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα ή συνταγογραφούμενα παυσίπονα, από τον χειρουργό σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν πιο σημαντικό πόνο, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό είναι συνήθως προσωρινό και θα πρέπει να βελτιωθεί καθώς εξελίσσεται η διαδικασία επούλωσης.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας, συμπεριλαμβανομένης της λήψης φαρμάκων σύμφωνα με τις οδηγίες και της αποφυγής έντονων δραστηριοτήτων για αρκετές εβδομάδες μετά τη διαδικασία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του πόνου και άλλων επιπλοκών και να προωθήσει μια ομαλή και επιτυχημένη ανάκαμψη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αλλεργική ρινίτιδα – Τι συμπτώματα έχει?

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε αλλεργιογόνα, όπως γύρη, σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας σε φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, δηλαδή του εσωτερικού της μύτης. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:   Φτέρνισμα: Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνό φτέρνισμα, […]

Περισσότερα

Ίλιγγος θέσεως: όταν όλα γυρίζουν – Πώς το σταματάμε

Τι είναι ο Ίλιγγος Θέσεως Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του ΚΠΙΘ (Καλοήθης Παροξυσμικός Ίλιγγος Θέσεως) που μπορεί να συμβεί αυθόρμητα, καθώς και μετά τους Brandt-Daroff  ή Epley / Semont ελιγμούς. Πιστεύεται ότι προκαλούνται από τη μετανάστευση της ωτοκονίας σε κανάλια εκτός από το οπίσθιο κανάλι, όπως τα πρόσθια ή πλάγια κανάλια. Είναι επίσης θεωρητικά δυνατό για πολλά […]

Περισσότερα

Πονοκέφαλος: Πότε είναι ημικρανία και πότε ιγμορίτιδα

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο πονοκέφαλος που έχουν οφείλεται σε ιγμορίτιδα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν ημικρανία. Και το πρόβλημα έγκειται στο ότι αν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε την ημικρανία με μεθόδους για τον πονοκέφαλο από ιγμορίτιδα, ή το αντίστροφο, τότε η θεραπεία δεν λειτουργεί.

Περισσότερα