Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για ωτοπλαστική?

Η ωτοπλαστική, ή χειρουργική επέμβαση αναδιαμόρφωσης αυτιών, πραγματοποιείται συνήθως σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 14 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυτιά έχουν συνήθως φτάσει στο πλήρες μέγεθος και σχήμα τους μέχρι αυτή τη στιγμή και ο χόνδρος είναι ακόμα μαλακός και εύκαμπτος ώστε να μορφοποιηθεί εύκολα στο επιθυμητό σχήμα.

Ωστόσο, η ωτοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ενήλικες και δεν υπάρχει συγκεκριμένη «καλύτερη ηλικία» για τη διαδικασία. Η απόφαση να υποβληθεί σε ωτοπλαστική κανείς θα πρέπει να βασίζεται στις προσωπικές προτιμήσεις και στόχους του ατόμου, καθώς και στη συνολική υγεία και καταλληλότητά του για χειρουργική επέμβαση.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ωτοχειρουργό που μπορεί να αξιολογήσει την ατομική σας κατάσταση και να σας δώσει εξατομικευμένες συστάσεις. Μπορούν να συζητήσουν μαζί σας τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της επέμβασης και να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν η ωτοπλαστική είναι κατάλληλη για εσάς, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ρινικοί πολύποδεσ

Ρινικοί Πολύποδες

Τι είναι οι ρινικοί πολύποδες; Οι ρινικοί πολύποδες είναι δομές που αναπτύσσονται μέσα στη μύτη ή τα ιγμόρεια. Τα ιγμόρεια είναι αεροφόρες κοιλότητες στα οστά του προσώπου. Οι πολύποδες εμφανίζονται συνήθως και στις δύο πλευρές της μύτης. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ρινικούς πολύποδες έχουν επίσης “χρόνια ιγμορίτιδα”, μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει βουλωμένη μύτη, […]

Περισσότερα

Ακοολογικός έλεγχος σε νεογνά. Γιατί είναι σπουδαίος στην εξέλιξη του παιδιού;

Το 50% των βαρήκοων παιδιών προέρχεται από την ομάδα των νεογνών, γι’ αυτό το λόγο ο έλεγχος της ακοής πρέπει να ξεκινά με τη γέννηση του παιδιού. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται με απώλεια ακοής ανήκουν σε οικογένειες χωρίς ιστορικό απώλειας ακοής.

Περισσότερα

Όταν ο Κορωνοϊός επηρεάζει την ακοή, τι πρέπει να ξέρεις

Μια μελέτη ρίχνει φως στο πως επηρεάζει την ακοή και το σύστημα ισσοροπίας ο COVID-19

Περισσότερα