Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για ωτοπλαστική?

Η ωτοπλαστική, ή χειρουργική επέμβαση αναδιαμόρφωσης αυτιών, πραγματοποιείται συνήθως σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 14 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυτιά έχουν συνήθως φτάσει στο πλήρες μέγεθος και σχήμα τους μέχρι αυτή τη στιγμή και ο χόνδρος είναι ακόμα μαλακός και εύκαμπτος ώστε να μορφοποιηθεί εύκολα στο επιθυμητό σχήμα.

Ωστόσο, η ωτοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ενήλικες και δεν υπάρχει συγκεκριμένη «καλύτερη ηλικία» για τη διαδικασία. Η απόφαση να υποβληθεί σε ωτοπλαστική κανείς θα πρέπει να βασίζεται στις προσωπικές προτιμήσεις και στόχους του ατόμου, καθώς και στη συνολική υγεία και καταλληλότητά του για χειρουργική επέμβαση.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ωτοχειρουργό που μπορεί να αξιολογήσει την ατομική σας κατάσταση και να σας δώσει εξατομικευμένες συστάσεις. Μπορούν να συζητήσουν μαζί σας τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της επέμβασης και να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν η ωτοπλαστική είναι κατάλληλη για εσάς, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πώς να καταλάβετε αν το παιδί σας έχει βαρηκοΐα

Τι είναι η παιδική βαρηκοΐα; Η παιδική βαρηκοΐα αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές διαταραχές που μπορεί, να εμφανιστεί μετά τη γέννηση. Η μείωση της ακουστικής ικανότητας του παιδιού επηρεάζει την επικοινωνία και τη γνωστική ανάπτυξή του, προκαλώντας διαταραχές συμπεριφοράς.

Περισσότερα

Έχασα ξαφνικά την ακοή μου. Τι να κάνω;

Ακοή Η ακοή στους περισσότερους από εμάς είναι δεδομένη, και η απώλεια της συνδυάζεται με την μεγάλη ηλικία. Πολλές φορές όμως κάποιος μπορεί να χάσει ξαφνικά την ακοή του. Σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για ξαφνική απώλεια ακοής, επιστημονικά αιφνίδια νευροαισθητήρια απώλεια ακοής.

Περισσότερα
καρκίνος του στόματος

Καρκίνος του στόματος

Ο καρκίνος του στόματος αναφέρεται στον καρκίνο που αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε από τα μέρη που αποτελούν τη στοματική κοιλότητα όπως : Χείλη Ούλα Γλώσσα Εσωτερική επένδυση των μάγουλων Οροφή του στόματος Έδαφος του στόματος (κάτω από τη γλώσσα) Συμπτώματα Σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του στόματος μπορεί να περιλαμβάνουν: Πληγή στο χείλος ή στο στόμα  […]

Περισσότερα