Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Παθήσεις

Ο Ωτορινολαρυγγολόγος είναι ο γιατρός για κάθε περίοδο του χρόνου και για κάθε ηλικία.

Η Ελένη Παπαγιάννη ασχολείται με ηλικιακές ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία των νεογνών και φθάνουν μέχρι τη τρίτη ηλικία . Έχει εκπαιδευτεί  και έχει εμπειρία χιλιάδων περιστατικών στην συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενών με νοσήματα και διαταραχές των ώτων, της ρινός και του λάρυγγα (ΩΡΛ) και τις γειτονικές δομές τις κεφαλής και του τραχήλου.

Παθήσεις σε αυτιά

Η βαρηκοΐα αφορά 1 στους 10 του γενικού πληθυσμού. Αποκλειστικό πεδίο των Ωτορινολαρυγγολόγων είναι η θεραπεία των διαταραχών των ώτων. Εκπαιδεύονται τόσο στην συντηρητική όσο και στην χειρουργική θεραπεία της ακοής, των ωτίτιδων, των διαταραχών ισορροπίας, των εμβοών, του νευροπαθητικού άλγους και των διαταραχών του προσωπικού και των άλλων εγκεφαλικών νεύρων. Οι Ωτορινολαρυγγολόγοι επίσης αντιμετωπίζουν συγγενείς (εκ γενετής) ανωμαλίες του έξω και έσω ωτός.

Παθησεις σε μύτη

Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν από χρόνια παραρρινοκολπίτιδα κάθε χρόνο, καθιστώντας την ως ένα από τα συχνότερα ενοχλήματα υγείας στην Αμερική. Η φροντίδα της ρινικής κοιλότητας και των παραρρινίων είναι από τις πρωταρχικές υπηρεσίες των Ωτορινολαρυγγολόγων. Η αντιμετώπιση των διαταραχών της περιοχής της ρινός περιλαμβάνει τις αλλεργίες και την αίσθηση της όσφρησης. Η αναπνοή και η αισθητική εμφάνιση της μύτης αποτελούν επίσης μέρος της εξειδίκευσης του Ωτορινολαρυγγολόγου.

Παθήσεις Τραχήλου

Η επικοινωνία (λόγος και τραγούδι) και η σίτιση αφορούν αυτήν την ζωτικής σημασίας περιοχή. Επίσης αποκλειστικότητα του Ωτορινολαρυγγολόγου αποτελεί η εξειδίκευση στην αντιμετώπιση νοσημάτων του λάρυγγα και της άνω μοίρας του αναπνευστικού συστήματος και του πεπτικού σωλήνα, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών φώνησης , κατάποσης και κακοσμίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαγνωστικές εξετάσεις, το ιστορικό και τα συμπτώματα μπορούμε, να ορίσουμε με σαφήνεια την πάθηση, προκειμένου, να χορηγήσουμε την κατάλληλη θεραπεία. Οι παθήσεις παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους ως προς τα συμπτώματα που μπορεί, να εμφανίζει ο κάθε ασθενής, γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει, να επισκεφτείτε άμεσα τον ΩΡΛ, για τη σωστή διάγνωση.

 ΕΝΗΛΙΚΕΣ                                                                                                                                                                             

Διαταραχές κατάποσης Ιγμορίτιδα & Παραρρινοκολπίτιδα
Λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση Βαρηκοΐα
Οπισθορινική καταρροή Εμβοές
Ρινίτιδα Ροχαλητό και Υπνική Άπνοια
Ωτίτιδα Ίλιγγος – Ζάλη
Λαρυγγίτιδα Βράγχος Φωνής
Δυσχέρεια Ρινικής Αναπνοής Δυσμορφία Ρινός – Ρινοπλαστική

 

ΠΑΙΔΙΑ

Ωτίτιδα Ροχαλητό στα Παιδιά
Λαρυγγίτιδα Οξεία Μέση Ωτίτιδα – Υποτροπιάζουσες Ωτίτιδες
Αποφρακτική άπνοια Ρινορραγία στα Παιδιά
Εκκριτική Ωτίτιδα στα Παιδιά ( Υγρό στο Αυτί ) Χρόνια Αμυγδαλίτιδα
Υπερτροφία Αδενοειδών Εκβλαστήσεων ( Κρεατάκια ) Βαρηκοΐα – Έλεγχος Ακοής