Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Κογχοπλαστική – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είναι η κογχοπλαστική και πώς γίνεται;

 

Η κογχοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των ρινικών κογχών, η οποία είναι η διόγκωση των ρινικών κογχών, των δομών μέσα στη μύτη που βοηθούν στο φιλτράρισμα, τη θέρμανση και την εφύγρανση του αέρα που αναπνέουμε. Η υπερτροφία των κογχών μπορεί να προκαλέσει ρινική συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή και άλλα συμπτώματα ρινικής απόφραξης.

 

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας κογχοπλαστικής, ο χειρουργός θα αφαιρέσει ένα τμήμα του ιστού των κογχών ή θα αναμορφώσει τις κόγχες για να μειώσει το μέγεθός τους και να βελτιώσει τη ροή του ρινικού αέρα. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία, ανάλογα με την προτίμηση του ασθενούς και την έκταση της επέμβασης που απαιτείται.

 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση κογχοπλαστικής, όπως:

  • Κογχοπηξία με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων: Ένα μικρό ηλεκτρόδιο εισάγεται στον ιστό της ρινικής κόγχης και η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων χρησιμοποιείται για τη συρρίκνωση του ιστού.
  • Υποβλεννογόνια εκτομή: Ο χειρουργός αφαιρεί ένα τμήμα του ιστού της κόγχης κάτω από την επένδυση της μύτης.
  • Κογχοπηξία με τη χρήση λέιζερ: Ένα λέιζερ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την αναμόρφωση του ιστού της ρινικής κόγχης.
  • Μερική κογχεκτομή: Ένα τμήμα της κόγχης αφαιρείται χειρουργικά.

 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κάποια δυσφορία, οίδημα και ρινική συμφόρηση για αρκετές ημέρες. Ο χειρουργός θα παρέχει μετεγχειρητικές οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρινικών σπρέι φυσιολογικού ορού, φαρμάκων και άλλων θεραπειών για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και την επούλωση.

 

 

 

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αλλεργική ρινίτιδα – Τι συμπτώματα έχει?

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε αλλεργιογόνα, όπως γύρη, σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας σε φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, δηλαδή του εσωτερικού της μύτης. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:   Φτέρνισμα: Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνό φτέρνισμα, […]

Περισσότερα

Πώς να καταλάβετε αν το παιδί σας έχει βαρηκοΐα

Τι είναι η παιδική βαρηκοΐα; Η παιδική βαρηκοΐα αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές διαταραχές που μπορεί, να εμφανιστεί μετά τη γέννηση. Η μείωση της ακουστικής ικανότητας του παιδιού επηρεάζει την επικοινωνία και τη γνωστική ανάπτυξή του, προκαλώντας διαταραχές συμπεριφοράς.

Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη ρινοπλαστική?

Μετά τη ρινοπλαστική, είναι σημαντικό να φροντίσετε καλά τον εαυτό σας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και επιτυχημένη ανάρρωση. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέξετε:   Αποφύγετε να αγγίζετε και προσέχετε μη χτυπήσετε τη μύτη σας: Η μύτη σας θα είναι ευαίσθητη και πρησμένη μετά τη ρινοπλαστική, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγετε να την […]

Περισσότερα