Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Κογχοπλαστική – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είναι η κογχοπλαστική και πώς γίνεται;

 

Η κογχοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των ρινικών κογχών, η οποία είναι η διόγκωση των ρινικών κογχών, των δομών μέσα στη μύτη που βοηθούν στο φιλτράρισμα, τη θέρμανση και την εφύγρανση του αέρα που αναπνέουμε. Η υπερτροφία των κογχών μπορεί να προκαλέσει ρινική συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή και άλλα συμπτώματα ρινικής απόφραξης.

 

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας κογχοπλαστικής, ο χειρουργός θα αφαιρέσει ένα τμήμα του ιστού των κογχών ή θα αναμορφώσει τις κόγχες για να μειώσει το μέγεθός τους και να βελτιώσει τη ροή του ρινικού αέρα. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία, ανάλογα με την προτίμηση του ασθενούς και την έκταση της επέμβασης που απαιτείται.

 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση κογχοπλαστικής, όπως:

  • Κογχοπηξία με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων: Ένα μικρό ηλεκτρόδιο εισάγεται στον ιστό της ρινικής κόγχης και η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων χρησιμοποιείται για τη συρρίκνωση του ιστού.
  • Υποβλεννογόνια εκτομή: Ο χειρουργός αφαιρεί ένα τμήμα του ιστού της κόγχης κάτω από την επένδυση της μύτης.
  • Κογχοπηξία με τη χρήση λέιζερ: Ένα λέιζερ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την αναμόρφωση του ιστού της ρινικής κόγχης.
  • Μερική κογχεκτομή: Ένα τμήμα της κόγχης αφαιρείται χειρουργικά.

 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κάποια δυσφορία, οίδημα και ρινική συμφόρηση για αρκετές ημέρες. Ο χειρουργός θα παρέχει μετεγχειρητικές οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρινικών σπρέι φυσιολογικού ορού, φαρμάκων και άλλων θεραπειών για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και την επούλωση.

 

 

 

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πότε μπορώ να πάω στη δουλειά μου μετά από ένα χειρουργείο ρινοπλαστικής?

Ο χρόνος αποκατάστασης μετά τη ρινοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός 1-2 εβδομάδων μετά τη διαδικασία, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη φύση της εργασίας σας και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας […]

Περισσότερα
φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα

Τι είναι η φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα;

👂Και πάλι το αυτάκι μας πρωταγωνιστής! Σειρά έχει η φυσαλιδώδης μυριγγίτιδα που διέγνωσα σε νεαρή γυναίκα πριν λίγες μέρες και επειδή το όνομα και μόνο της πάθησης ακούγεται περίεργο σας γράφω κάποιες πληροφορίες!

Περισσότερα
κορονοϊός στην ελλάδα- πώς να προστατευτείτε

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Συμπτώματα και προστασία – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο νέος κορονοϊός-2019 είναι μια ασθένεια που ήρθε για να μείνει. Ας δούμε όλα τα συμπτώματα που έχει, την προστασία από αυτόν αλλά και τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που βγείτε θετικοί. Τι είναι κορονοϊός; Ο κορονοϊός ονομάζεται τώρα SARS-CoV-2, ενώ η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19. O ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο […]

Περισσότερα