Όθωνος 99, Κηφισιά 210.80.86.930 Ηπείρου 76, Λάρισα 2410618811 Δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού

Γιατί είναι τόσο σημαντική η αναπνοή από τη μύτη;

Η αναπνοή από τη μύτη είναι σημαντική για διάφορους λόγους:

  • Φιλτράρει τον αέρα: Η μύτη λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο, παγιδεύοντας και απομακρύνοντας τη βρωμιά, τη σκόνη και άλλα σωματίδια από τον αέρα που αναπνέουμε. Αυτό βοηθά στην προστασία των πνευμόνων και του αναπνευστικού μας συστήματος από επιβλαβή σωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ή λοίμωξη.
  • Θερμαίνει και υγραίνει τον αέρα: Οι ρινικές δίοδοι είναι επενδεδυμένες με βλεννογόνο που βοηθά στη θέρμανση και την υγρασία του αέρα που αναπνέουμε. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας στο λαιμό και τους πνεύμονες και διευκολύνει την αναπνοή.
  • Ενισχύει την αίσθηση της όσφρησης: Η μύτη είναι υπεύθυνη για την αίσθηση της όσφρησης. Η αναπνοή από τη μύτη μας επιτρέπει να ανιχνεύσουμε και να αναγνωρίσουμε διαφορετικές μυρωδιές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την όρεξη, τη διάθεση και τη γενική ευημερία μας.
  • Προωθεί τη σωστή μηχανική αναπνοής: Η αναπνοή από τη μύτη προάγει τη σωστή μηχανική αναπνοής ενθαρρύνοντας τη διαφραγματική αναπνοή, η οποία είναι ένας πιο αποδοτικός και αποτελεσματικός τρόπος αναπνοής. Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να οδηγήσει σε ρηχή αναπνοή, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.
  • Βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου: Η αναπνοή από τη μύτη βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου επιτρέποντας στον αέρα να παραμείνει σε επαφή με τον ρινικό βλεννογόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που απορροφάται από το σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία και ευεξία.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κογχοπλαστική – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είναι η κογχοπλαστική και πώς γίνεται;   Η κογχοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των ρινικών κογχών, η οποία είναι η διόγκωση των ρινικών κογχών, των δομών μέσα στη μύτη που βοηθούν στο φιλτράρισμα, τη θέρμανση και την εφύγρανση του αέρα που αναπνέουμε. Η υπερτροφία των κογχών μπορεί […]

Περισσότερα

Ακοολογικός έλεγχος σε νεογνά. Γιατί είναι σπουδαίος στην εξέλιξη του παιδιού;

Το 50% των βαρήκοων παιδιών προέρχεται από την ομάδα των νεογνών, γι’ αυτό το λόγο ο έλεγχος της ακοής πρέπει να ξεκινά με τη γέννηση του παιδιού. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται με απώλεια ακοής ανήκουν σε οικογένειες χωρίς ιστορικό απώλειας ακοής.

Περισσότερα
λειτουργική ρινοπλαστική

 Ρινοπλαστική – ‘Μορφή και Λειτουργία’

Τα περισσότερα χειρουργεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής πραγματοποιούνται για να αποκατασταθεί η φυσιολογική αναπνοή του ασθενούς από τη μύτη καθώς και για ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, που θα κάνει τον ασθενή να νιώσει ευχαριστημένος και απόλυτα ικανοποιημένος. Κάθε Ρινοπλαστική είναι δύο πράγματα, ‘’Μορφή και Λειτουργία’’. Επομένως οι στόχοι είναι σαφείς πριν την κάθε Ρινοπλαστική. Ωστόσο, παρά το […]

Περισσότερα