Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αποθεραπεία μετά από χειρουργείο στραβού ρινικού διαφράγματος

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη χειρουργική αποκατάσταση του στραβού ρινικού διαφράγματος

 

Η αποκατάσταση μετά από διαφραγματοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της χειρουργικής επέμβασης που εκτελείται. Ωστόσο, ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάρρωσή σας:

 

  • Ξεκουραστείτε και αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα: Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε για τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να επιτρέψετε στο σώμα σας να θεραπευτεί. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή σας πίεση, όπως η άρση βαρών ή η άσκηση.
  • Κρατήστε το κεφάλι σας ανυψωμένο: Ο ύπνος με το κεφάλι σας ανυψωμένο σε μαξιλάρια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και να προωθήσει την επούλωση.
  • Χρησιμοποιήστε ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού: Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση ρινικού σπρέι φυσιολογικού ορού για να διατηρήσετε τις ρινικές διόδους σας καθαρές και να μειώσετε το σχηματισμό κρούστας.
  • Πάρτε συνταγογραφούμενα φάρμακα: Ο χειρουργός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον πόνο και αντιβιοτικά για να βοηθήσει με τον πόνο και να αποτρέψει τη μόλυνση. Φροντίστε να τα πάρετε όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Αποφύγετε να φυσήξετε τη μύτη σας: Φυσώντας τη μύτη σας πολύ σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και την αιμορραγία. Αντ ‘αυτού, καθαρίστε απαλά τη μύτη σας με ένα ρινικό διάλυμα.
  • Συχνή παρακολούθηση από τον χειρουργό σας: Ο χειρουργός σας θα προγραμματίσει τα ραντεβού σας για να παρακολουθεί την επούλωση σας και να συζητήσει τυχόν ανησυχίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

    Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ανάρρωση. Εάν εμφανίσετε ασυνήθιστα συμπτώματα όπως πυρετό, έντονο πόνο ή υπερβολική αιμορραγία, επικοινωνήστε αμέσως με τον χειρουργό σας.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πότε μπορώ να πάω στη δουλειά μου μετά από ένα χειρουργείο ρινοπλαστικής?

Ο χρόνος αποκατάστασης μετά τη ρινοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός 1-2 εβδομάδων μετά τη διαδικασία, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη φύση της εργασίας σας και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας […]

Περισσότερα

Διάτρηση τυμπάνου από αντικείμενο στο αυτί. Πρώτες βοήθειες

Τι είναι η διάτρηση τυμπάνου; Η ρήξη τυμπάνου (διάτρηση) μπορεί να είναι μία επώδυνη κατάσταση και μπορεί να χρειαστεί άμεση αντιμετώπιση. Όταν υπάρχει μια μικρή τρύπα (διάτρηση) στο τύμπανο, αυτό δεν μπορεί να μεταδώσει ικανοποιητικά τον ήχο και ο ασθενής δεν ακούει καλά.

Περισσότερα

Κογχοπλαστική – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είναι η κογχοπλαστική και πώς γίνεται;   Η κογχοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπερτροφίας των ρινικών κογχών, η οποία είναι η διόγκωση των ρινικών κογχών, των δομών μέσα στη μύτη που βοηθούν στο φιλτράρισμα, τη θέρμανση και την εφύγρανση του αέρα που αναπνέουμε. Η υπερτροφία των κογχών μπορεί […]

Περισσότερα