Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αποθεραπεία μετά από χειρουργείο στραβού ρινικού διαφράγματος

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη χειρουργική αποκατάσταση του στραβού ρινικού διαφράγματος

 

Η αποκατάσταση μετά από διαφραγματοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της χειρουργικής επέμβασης που εκτελείται. Ωστόσο, ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάρρωσή σας:

 

  • Ξεκουραστείτε και αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα: Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε για τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να επιτρέψετε στο σώμα σας να θεραπευτεί. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή σας πίεση, όπως η άρση βαρών ή η άσκηση.
  • Κρατήστε το κεφάλι σας ανυψωμένο: Ο ύπνος με το κεφάλι σας ανυψωμένο σε μαξιλάρια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και να προωθήσει την επούλωση.
  • Χρησιμοποιήστε ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού: Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση ρινικού σπρέι φυσιολογικού ορού για να διατηρήσετε τις ρινικές διόδους σας καθαρές και να μειώσετε το σχηματισμό κρούστας.
  • Πάρτε συνταγογραφούμενα φάρμακα: Ο χειρουργός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον πόνο και αντιβιοτικά για να βοηθήσει με τον πόνο και να αποτρέψει τη μόλυνση. Φροντίστε να τα πάρετε όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Αποφύγετε να φυσήξετε τη μύτη σας: Φυσώντας τη μύτη σας πολύ σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και την αιμορραγία. Αντ ‘αυτού, καθαρίστε απαλά τη μύτη σας με ένα ρινικό διάλυμα.
  • Συχνή παρακολούθηση από τον χειρουργό σας: Ο χειρουργός σας θα προγραμματίσει τα ραντεβού σας για να παρακολουθεί την επούλωση σας και να συζητήσει τυχόν ανησυχίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

    Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ανάρρωση. Εάν εμφανίσετε ασυνήθιστα συμπτώματα όπως πυρετό, έντονο πόνο ή υπερβολική αιμορραγία, επικοινωνήστε αμέσως με τον χειρουργό σας.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ένας γιατρός την εποχή του κορονοϊού

Ένας γιατρός την εποχή του κορονοϊού

Μέτρα ασφάλειας για τον κορονοϊό Συνέντευξη στον blogger Κων/νο Κορίκη που έγινε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αναφέρομαι στα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού όπως χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών καθώς κι άλλα ζητήματα που αφορούν στην ωτορινολαρυγγολογία.  

Περισσότερα

Κάθε πότε να καθαρίζω τα αυτιά μου. Πρέπει να πάω σε ΩΡΛ

Τα αυτιά αν και έχουν την ικανότητα αυτοκαθαρισμού στην περίπτωση που χρειάζονται πράγματι καθάρισμα, ο μόνος κατάλληλος για να μας βοηθήσει είναι ο ωτορινολαρυγγολόγος.

Περισσότερα
αμυγδαλεκτομή

Αμυγδαλεκτομή

Τι είναι η αμυγδαλεκτομή Η αμυγδαλεκτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών, δύο οβάλ δομών λεμφικού ιστού στο πίσω μέρος του λαιμού – μία αμυγδαλή σε κάθε πλευρά. Η αμυγδαλεκτομή ήταν κάποτε μια κοινή διαδικασία για τη θεραπεία της λοίμωξης και της φλεγμονής των αμυγδαλών (αμυγδαλίτιδα). Σήμερα, μια αμυγδαλεκτομή πραγματοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση της […]

Περισσότερα