Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αποθεραπεία μετά από χειρουργείο στραβού ρινικού διαφράγματος

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη χειρουργική αποκατάσταση του στραβού ρινικού διαφράγματος

 

Η αποκατάσταση μετά από διαφραγματοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της χειρουργικής επέμβασης που εκτελείται. Ωστόσο, ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάρρωσή σας:

 

  • Ξεκουραστείτε και αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα: Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε για τις πρώτες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να επιτρέψετε στο σώμα σας να θεραπευτεί. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή σας πίεση, όπως η άρση βαρών ή η άσκηση.
  • Κρατήστε το κεφάλι σας ανυψωμένο: Ο ύπνος με το κεφάλι σας ανυψωμένο σε μαξιλάρια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και να προωθήσει την επούλωση.
  • Χρησιμοποιήστε ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού: Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση ρινικού σπρέι φυσιολογικού ορού για να διατηρήσετε τις ρινικές διόδους σας καθαρές και να μειώσετε το σχηματισμό κρούστας.
  • Πάρτε συνταγογραφούμενα φάρμακα: Ο χειρουργός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον πόνο και αντιβιοτικά για να βοηθήσει με τον πόνο και να αποτρέψει τη μόλυνση. Φροντίστε να τα πάρετε όπως σας έχει συνταγογραφηθεί.
  • Αποφύγετε να φυσήξετε τη μύτη σας: Φυσώντας τη μύτη σας πολύ σύντομα μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και την αιμορραγία. Αντ ‘αυτού, καθαρίστε απαλά τη μύτη σας με ένα ρινικό διάλυμα.
  • Συχνή παρακολούθηση από τον χειρουργό σας: Ο χειρουργός σας θα προγραμματίσει τα ραντεβού σας για να παρακολουθεί την επούλωση σας και να συζητήσει τυχόν ανησυχίες ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

    Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του χειρουργού σας για να εξασφαλίσετε μια ομαλή ανάρρωση. Εάν εμφανίσετε ασυνήθιστα συμπτώματα όπως πυρετό, έντονο πόνο ή υπερβολική αιμορραγία, επικοινωνήστε αμέσως με τον χειρουργό σας.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πονάει η ρινοπλαστική?

Ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση αλλαγών στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της μύτης. Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, η ρινοπλαστική μπορεί να σχετίζεται με κάποιο βαθμό πόνου και δυσφορίας, αλλά η ποσότητα του πόνου που βιώνεται μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Κατά τη διάρκεια της […]

Περισσότερα
λευκοπλακία, βραχνάδα

Βραχνάδα,  όταν σημαίνει κάτι σοβαρό

Λευκοπλακία η αιτία της βραχνάδας Η λευκοπλακία των φωνητικών χορδών παρουσιάζεται ως μία υπόλευκη πλάκα συνήθως μονόπλευρα. Πρόκειται για προκαρκινωματώδη βλάβη,  η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο της φωνητικής χορδής. Όταν  η εξωτερική οπτική εξέταση με την ενδοσκόπηση του λάρυγγα δεν επιτρέπει τον αποκλεισμό της κακοήθειας με βεβαιότητα, τότε απαιτείται βιοψία και ιστολογική εξέταση. […]

Περισσότερα
αυμπτώματα και θεραπεία αλλεργικής ρινίτιδας

Αλλεργική Ρινίτιδα

Αλλεργική Ρινίτιδα- Συμπτώματα & Θεραπεία Διαδικτυακή συνέντευξη στον blogger Κων/νο Κορίκη για την αλλεργική ρινίτιδα.

Περισσότερα