Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αλλεργική ρινίτιδα – Τι συμπτώματα έχει?

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε αλλεργιογόνα, όπως γύρη, σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας σε φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, δηλαδή του εσωτερικού της μύτης. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

  • Φτέρνισμα: Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνό φτέρνισμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε αλλεργιογόνα.
  • Ρινική καταρροή ή βουλωμένη μύτη: Η φλεγμονή των ρινικών κοιλοτήτων μπορεί να προκαλέσει καταρροή ή βουλωμένη μύτη, οδηγώντας σε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.
  • Υγρά μάτια: Η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή δακρύων, με αποτέλεσμα υγρά μάτια.
  • Οπισθορινική καταρροή: Η περίσσεια βλέννας που παράγεται από τις φλεγμονώδεις ρινικές κοιλότητες μπορεί να στάζει προς τα κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού, προκαλώντας πονόλαιμο ή βήχα.
  • Κόπωση: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εξαντλητική λόγω των συνεχών συμπτωμάτων, καθιστώντας δύσκολη τη συγκέντρωση ή τον καλό ύπνο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

χρόνιος βήχας-ωρλ-παπαγιάννη

Χρόνιος Βήχας

Τι είναι ο χρόνιος βήχας; Χρόνιος ονομάζεται ο  βήχας που διαρκεί οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο σε ενήλικες, ή τέσσερις εβδομάδες σε παιδιά. Ένας χρόνιος βήχας είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Ένας χρόνιος βήχας μπορεί να διακόπτει τον ύπνο σας και κατά συνέπεια να σας κάνει να νιώθετε εξαντλημένοι. Σοβαρές περιπτώσεις χρόνιου βήχα μπορεί να […]

Περισσότερα
ρινικοί πολύποδεσ

Ρινικοί Πολύποδες

Τι είναι οι ρινικοί πολύποδες; Οι ρινικοί πολύποδες είναι δομές που αναπτύσσονται μέσα στη μύτη ή τα ιγμόρεια. Τα ιγμόρεια είναι αεροφόρες κοιλότητες στα οστά του προσώπου. Οι πολύποδες εμφανίζονται συνήθως και στις δύο πλευρές της μύτης. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ρινικούς πολύποδες έχουν επίσης “χρόνια ιγμορίτιδα”, μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει βουλωμένη μύτη, […]

Περισσότερα

Όταν ο Κορωνοϊός επηρεάζει την ακοή, τι πρέπει να ξέρεις

Μια μελέτη ρίχνει φως στο πως επηρεάζει την ακοή και το σύστημα ισσοροπίας ο COVID-19

Περισσότερα