Όθωνος 99, Κηφισιά 210.80.86.930 Ηπείρου 76, Λάρισα 2410618811 Δέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού

Αλλεργική ρινίτιδα – Τι συμπτώματα έχει?

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε αλλεργιογόνα, όπως γύρη, σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας σε φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, δηλαδή του εσωτερικού της μύτης. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

  • Φτέρνισμα: Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνό φτέρνισμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε αλλεργιογόνα.
  • Ρινική καταρροή ή βουλωμένη μύτη: Η φλεγμονή των ρινικών κοιλοτήτων μπορεί να προκαλέσει καταρροή ή βουλωμένη μύτη, οδηγώντας σε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.
  • Υγρά μάτια: Η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή δακρύων, με αποτέλεσμα υγρά μάτια.
  • Οπισθορινική καταρροή: Η περίσσεια βλέννας που παράγεται από τις φλεγμονώδεις ρινικές κοιλότητες μπορεί να στάζει προς τα κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού, προκαλώντας πονόλαιμο ή βήχα.
  • Κόπωση: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εξαντλητική λόγω των συνεχών συμπτωμάτων, καθιστώντας δύσκολη τη συγκέντρωση ή τον καλό ύπνο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εξωτερικη Ωτίτιδα

Εξωτερική ωτίτιδα – νόσος του κολυμβητή, Αίτια, Θεραπεία – Πρόληψη

Εξωτερική ωτίτιδα (νόσος του κολυμβητή) είναι μια φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου . Προκαλείται από διάφορα αίτια και συνήθως από λοίμωξη με βακτήρια ή μύκητες. “Χτυπάει” ενήλικες αλλά κυρίως παιδιά προσχολικής ηλικίας και μωρά. Πώς προκαλείται η εξωτερική ωτίτιδα Διάφοροι παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη εξωτερικής ωτίτιδας, παρά τους αμυντικούς μηχανισμούς της ακουστικής δομής. […]

Περισσότερα
καρκίνος του στόματος

Καρκίνος του στόματος

Ο καρκίνος του στόματος αναφέρεται στον καρκίνο που αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε από τα μέρη που αποτελούν τη στοματική κοιλότητα όπως : Χείλη Ούλα Γλώσσα Εσωτερική επένδυση των μάγουλων Οροφή του στόματος Έδαφος του στόματος (κάτω από τη γλώσσα) Συμπτώματα Σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του στόματος μπορεί να περιλαμβάνουν: Πληγή στο χείλος ή στο στόμα  […]

Περισσότερα
ακουστικό τραύμα-ωρλ-παπαγιάννη

Ακουστικό τραύμα

Τι είναι το ακουστικό τραύμα; Ακουστικό τραύμα ονομάζουμε μία βλάβη  στο εσωτερικό αυτί που προκαλείται συχνά από την έκθεση σε ένα θόρυβο υψηλής έντασης. Αυτή η ζημιά μπορεί να συμβεί μετά από έκθεση σε ένα μόνο, πολύ δυνατό θόρυβο ή μετά από την έκθεση σε θορύβους σε σημαντικά υψηλά ντεσιμπέλ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μερικοί […]

Περισσότερα