Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Αλλεργική ρινίτιδα – Τι συμπτώματα έχει?

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε αλλεργιογόνα, όπως γύρη, σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, οδηγώντας σε φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, δηλαδή του εσωτερικού της μύτης. Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

  • Φτέρνισμα: Τα άτομα με αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εμφανίσουν συχνό φτέρνισμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε αλλεργιογόνα.
  • Ρινική καταρροή ή βουλωμένη μύτη: Η φλεγμονή των ρινικών κοιλοτήτων μπορεί να προκαλέσει καταρροή ή βουλωμένη μύτη, οδηγώντας σε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.
  • Υγρά μάτια: Η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή δακρύων, με αποτέλεσμα υγρά μάτια.
  • Οπισθορινική καταρροή: Η περίσσεια βλέννας που παράγεται από τις φλεγμονώδεις ρινικές κοιλότητες μπορεί να στάζει προς τα κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού, προκαλώντας πονόλαιμο ή βήχα.
  • Κόπωση: Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι εξαντλητική λόγω των συνεχών συμπτωμάτων, καθιστώντας δύσκολη τη συγκέντρωση ή τον καλό ύπνο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Πότε μπορώ να πάω στη δουλειά μου μετά από ένα χειρουργείο ρινοπλαστικής?

Ο χρόνος αποκατάστασης μετά τη ρινοπλαστική μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός 1-2 εβδομάδων μετά τη διαδικασία, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη φύση της εργασίας σας και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας […]

Περισσότερα
νοσοκόμα και κορονοϊός

Όλα τα ψέματα του κορονοϊού

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί σχετικά με το νέο κορονοϊό (COVID-19), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια σειρά οδηγιών. 1. Ο κρύος καιρός και το χιόνι ΔΕΝ μπορούν να σκοτώσουν τον νέο κορονοϊό. Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι ο κρύος καιρός μπορεί να σκοτώσει τον νέο κορονοϊό ή άλλες ασθένειες. Η […]

Περισσότερα
λαρυγγίτιδα και ψιθύρισμα

Γιατί δεν πρέπει να ψιθυρίζουμε όταν έχουμε λαρυγγίτιδα

Αν και το φυσικό μας ένστικτο μάς προτρέπει να ψιθυρίζουμε όταν έχουμε λαρυγγίτιδα, η αλήθεια είναι ότι προκαλείται μεγάλη τάση στις φωνητικές μας χορδές με το ψιθύρισμα καθώς αυτές τεντώνουν πολύ επιβαρύνονται τελικά περισσότερο.

Περισσότερα