Όθωνος 99, ΚηφισιάΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού210.80.86.930

Έλεγχος Ιλίγγου

Γενικά

Η ζάλη είναι ένα αίσθημα που περιγράφεται δύσκολα, συχνά όμως περιλαμβάνει το αίσθημα ότι το άτομο ή το περιβάλλον περιστρέφεται ή ότι το άτομο γέρνει προς τη μία πλευρά ή ότι πρόκειται να πέσει ή ακόμη και να πεθάνει. Κατά τη ζάλη ιδίως, κανείς μπορεί να εμφανίζει πονοκέφαλο ή να νιώθει το κεφάλι του ελαφρύ. Η βάδιση σε ευθεία γραμμή συχνά καθίσταται πολύ δύσκολη στον άνθρωπο που παραπονείται για ζάλη.

Διάγνωση

Μπορεί να είναι απλά ενοχλητικό σε κάποιους ανθρώπους αλλά μπορεί να είναι σημάδι μιας πΟ έλεγχος του ιλίγγου θα βασιστεί στο λεπτομερές ιστορικό και στον κλινικό έλεγχο που περιλαμβάνει:
• Εξέταση αιθουσο-νωτιαίων και αιθουσο-οφθαλμικών αντανακλαστικών
• Δοκιμασίες πρόκλησης ιλίγγου που αποκαλύπτουν ποιο από τα συστήματα έχει υποστεί βλάβη: οπτικό, αιθουσαίο, παρεγκεφαλιδικό, σωματοαισθητικό.
• Ακοολογικό έλεγχο που περιλαμβάνει την ωτοσκόπηση, το τυμπανόγραμμα και τα ακουστικά αντανακλαστικά.
• Έλεγχο της λειτουργία του οπισθίου λαβυρίνθου με: θερμικούς διακλυσμούς, ταλαντευόμενο έδρανο και ηλεκτρονυσταγμογραφία, που μας κατευθύνουν στην ανεύρεση του πάσχοντος λαβυρίνθου.<br>Η δυναμική ισορροπομετρία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις βοηθά στο διαχωρισμό των βλαβών των διαφόρων συστημάτων ισορροπίας.Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στις παθήσεις.

Ιατρείο Αθήνας
Ιατρείο Λάρισας

Επικοινωνήστε μαζί μας

για οποιαδήποτε απορία